sábado, 18 de enero de 2014

BROWNIE CON NUECES Y AVELLANAS / БРАУНИ С ОРЕХИ И ЛЕШНИЦИ


















INGREDIENTES:

150 g chocolate con leche
80 g nueces
80 g avellanas tostadas
3 huevos
125 g mantequilla
200 g azúcar (10 cucharadas soperas)
2 cucharadas de ron
1 cucharadita levadura en polvo
120 g harina (8 cucharadas soperas)

PREPARACIÓN:

Derretimos a baño maría la mantequilla con el chocolate, removiendo de vez
en cuando. Batimos bien los huevos con el azúcar y añadimos el chocolate y
la mantequilla ya derretidos, y también el ron. Removemos.
Tamizamos la harina junto con la levadura, la añadimos y batimos
hasta obtener una mezcla homogénea. Añadimos las nueces y avellanas
picadas o cortadas, según las preferencias, y volvemos a remover bien.
Forramos una fuente de horno mediana con papel vegetal y echamos la
mezcla. En el horno precalentado, horneamos a 200-220 grados durante
20-30 minutos.
Servido con helado de vainilla y nueces queda fantástico.


ПРОДУКТИ:

150 гр млечен шоколад
80 гр орехи
80 гр печени лешници
3 яйца
125 гр краве масло
200 гр захар (10 с.л.)
2 с. л. ром
1 ч. л. бакпулвер
120 гр брашно (8 с.л.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разтопяваме на водна баня маслото и шоколада, като
разбъркваме от време на време. Разбиваме хубаво яйцата със захарта
и прибавяме разтопените шоколад и масло, заедно с рома. Разбъркваме.
Добавяме пресятото заедно с бакпулвера брашно и разбиваме до
получаване на хомогенна смес. Прибавяме лешниците и орехите, нарязани
или смлени, както предпочитате, и отново разбъркваме добре.
Изсипваме сместа в покрита с хартия за печене тавичка и печем в
предварително загрята фурна на 200-220 градуса в продължение на 20-30
минути.
Поднесено с малко ванилов сладолед с орехи, се получава нещо фантастично.


2 comentarios:

  1. това брауни мисля да го пробвам.... и то още днес...

    ResponderEliminar
  2. Сигурна съм, че ще ти се получи страхотно :) Пиши после дали ти е харесало

    ResponderEliminar